måndag 14 maj 2012

Första pinnen!

I lördags var det då dags för Linköpings BK:s tävling. Dubblerad klass I i både hopp- och agilityklass samt en hel massa funktionärsarbete stod på schemat för min del. Uppstigning 05.15, hemma 20.00 och därefter ett snabbt besök hos hästarna gav en lång men rolig dag.

Lingon var på sitt allra bästa agilityhumör så fort han fick komma ner till tävlingsplatsen. Taggad och busig, han hoppade och skuttade när vi rastade honom och när jag började värma upp. Han höll samma taggade humör hela dagen och var helt underbar, trots att det blev en lång dag, många lopp och en hel del regn!

I första loppet började jag med en rejäl tabbe. På gungan sa jag "Balans" vilket fick stackars hunden att flyga katapult. Inte alls bra och förmodligen ett uttryck för en viss nervositet från min sida. Resten av loppet kändes jättebra (även om inte slalomingången satt helt) och vi kom i mål med 5 fel.Andra agilityloppet kändes också jättebra men jag blev lite för stillastående medan han var i en tunnel och missade därför att visa ett efterföljande hopphinder och 5 fel. Banan krävde väl egentligen högerslalom men vi lyckades få till ett vänsterslalom med en riktigt fin ingång. Högerslalom står dock högt upp på träningslistan just nu! I första hopploppet satt äntligen den första nollan för oss!! Jag missade ett blindbyte innan långhoppet och fick trassla lite på slutet men vi kom i mål felfria. Ännu gladare blev jag när jag såg att tiden räckte till en 11:e plats av drygt 70 starter och klassens sista, men vår första, pinne!! Dagens sista lopp var ytterligare en hoppklass, en riktig springbana helt utan byten. Återigen gjorde vi ett riktigt bra lopp men tyvärr missade vi slalomingången och fick 5 fel även i denna klass. Känslan var dock riktigt bra eftersom jag vågade ha lite avstånd i handlingen och han svarade upp väldigt bra på skicken framåt.


Sammanfattningsvis är vi totalnöjda. Vi har gått väldigt mycket framåt sedan i vintras och nu börjar det verkligen likna något. Självklart har vi mängder med saker att jobba på men det är ju tur det, träningen skulle vara väldigt tråkig annars ;) Lingon är underbart rolig på agilitybanan och jag tror vi båda uppskattar träningen och tävlandet lika mycket. Vi fick dessutom många positiva reaktioner från folk runt omkring, både kända och okända, vilket alltid är en extra sporre. Dagen var riktigt trevlig, många trevliga klubbkompisar från både LHU och LBK gjorde det roligt även att funktionära.. Bra jobbat allihop!   

1 kommentar: