söndag 20 maj 2012

LC-prov i Norberg

Igår var vi iväg på LC-prov i Norberg. Drygt 25 mil resa enkel väg och inget nattboende gav avresa hemifrån kl 03.00 och hemkomst 23.40 - det är ju inte utan att man undrar om man är galen. Det här var mitt första LC-prov och trots den tidiga morgon och långa dagen var det mycket trevligt.

Vi startade dagen med Tisses första licenslopp, tillsammans med stödhunden Klenods Sack. Han skötte det jättebra och blev godkänd! Kul att var igång med licenstagandet. På LC återstår sen två godkända licenslopp varav ett ska göras efter att han fyller 15 månader (vilket han gör 2 juli).

Lingon gjorde sitt andra LC-prov och lottades i första loppet mot kompisen Jansson (SE LCCh Springeldens Second Chance). De gjorde stabila lopp utan att glänsa och fick i första omgången 150 resp. 152 p. Första banan var lång, 850 m, och stundtals rejält knixig. Det var väldigt många hundar som gick bort sig i första loppet och inte kom i mål eller fick för låga poäng, jag tror det var 6 hanar och 11 tikar. I andra loppet gick han mot ännu en LC-champion, Grändens Mc Adam och gjorde ett lopp ungefär i klass med det första. Totalt fick Lingon 302 p och kom på en stabil 8:e plats av 26 startande hanar.

Ännu bättre gick det för släkt och vänner som var på plats. Lingons brorson Zorro (som jag återigen glömt vad han heter  stamtavlan) vann hanarnas tävling och fick cert i sitt första LC-prov. Tisses morbror Idomic's el Ghost Point (Whippe) kom på en tredje plats och fick sitt andra cert.Whippes ressällskap Mac Tools Swedish Fashion gjorde sitt första prov och slog till med tredje plats och cert. Grattis till er och alla andra pristagare. 

 Tisse redo för första licensloppet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar