tisdag 1 maj 2012

Det blir aldrig som man tänkt sig...

Är det en sak man kan vara säker på när man planerar så är det att det aldrig bli som man tänkt sig. I år hade vi planerat att komma igång tidigt med träningar och tävlingar, att Lingon skulle ta rundbanelicensen nu i maj och starta på LC-prov redan i april. En del av dessa planer har vi tyvärr fått lägga åt sidan.

Som en del av er vet har Lingon problem med sina trampdynor, det som brukar kallas corn eller grus i dojjan. Han har sedan 1,5 år tillbaka haft problem med en trampdyna på vänster fram. Vi har provat att operera utan resultat och har haft regelbundna kontroller hos veterinär. Det har stabiliserat sig i läget att han normalt sätt har haltat på grus eller asfalt men inte på mjukt underlag. Han har arbetsintyg från vet att detta är ok och har under förra året inte haft något som helst problem att träna och tävla. För ungefär 2 veckor sedan upptäckte vi en likadan förhårdnad i en trampdyna på höger fram. Just nu är han rejält besvärad av den, stundtals även på mjukt underlag. Vi har varit inne och röntgat och kollat igenom, men precis som innan är det enbart förhårdnaden som är boven i dramat. Som en följd av detta fick vi styrka honom från Falköpings LC-prov och rundbanelicensen får vänta ett litet tag. Det som fortfarande funkar bra att köra är agilityn och lydnaden, men vi valde ändå att stryka honom från helgens planerade agilitytävling.

Det Lingon upplever är en obehagskänsla att trampa igenom ordentligt på tassen. Han har alltså inte ont i den hela tiden men vill inte använda den ordentligt på vissa underlag. Det är tråkigt och jobbigt med strulet men vi hoppas att även denna trampdyna ska stabilisera sig och att vi ska kunna träna och tävla som planerat under senvåren och sommaren. Först på planeringen står en dubblerad agility här i Linköping 12 maj, vi hoppas verkligen kunna vara med då!

2 kommentarer:

  1. Tråkigt!! :(

    SvaraRadera
  2. Tråkigt!!!
    Rundbana är ju Lingons grej...så vi hoppas att han får tillfälle att visa matte/husse sina talanger!

    Håller tummarna för snar bättring !!!

    SvaraRadera