tisdag 16 oktober 2012

MH för Lingon och Tisse

I söndags bytte vi Vårgårda mot Skövde, agilitytävling i inomhushall mot höstkall skog då Tisses uppfödare C anordnade MH för Klockkullen. Förutom klockorna deltog vi med Lingon, två whippets till och en Maygar Agar.

Jag har hade inte sett något MH tidigare men följde med när hela 7 hundar (alla whippets) beskrevs i lördags. De var väldigt intressant att följa dem, se var de var lika och olika. Mest intressant var det förstås att se våra egna. Mattias genomförde beskrivningen med dem medan jag stod vid sidan och tittade. Många av reaktionerna var precis som jag trodde de skulle vara, medan andra saker förvånade en aning. De punkter som förvånade oss gav oss en del aha-upplevelser och "bra-att-tänka-på" inför framtiden. Precis som vi trodde visar protokollen och reaktionerna på många punkter upp två väldigt olika hundar.

Beskrivaren var väldigt positivt överraskad av alla som beskrevs. Han erkände att han inte var jättepeppad till att beskriva 8 vinthundar på morgonen men att de alla imponerade på honom och i hans ögon var bra hundar allihopa. Alla 7 som jag såg hade dessutom godkända skott.

Även om ett MH egentligen är framtaget för brukshundar tycker jag det gav väldigt mycket att se hur våra hundar genomförde det. Jag lärde mig otroligt mycket, både om mina hundar och mer generellt, under dagen. Jag hoppas att vi under våren ska ha möjlighet att delta på BPH med en av dem eller båda, för det vore roligt att jämföra de olika testen. Jag är efter söndagen i alla fall säker på att även framtida hundar ska genomgå MH och/eller BPH.

1 kommentar: