onsdag 21 november 2012

Ytterligare en spårdag

I lördags tog vi bilen och åkte iväg för att viltspåra med hundarna igen. Denna gång åkte vi dock aningen längre - till Moholm och Tisses uppfödare Christina. Mattias och Tisse behöver träna på att gå spår som andra lagt och det var längesen vi var och hälsade på dem.

Tisse fick gå hela tre spår under dagen. Två kortare, ett med lång och ett med kort liggtid. Ett längre i klass med ett öppen klass spår, både vad det gäller svårighet och längd. Tisse spårade kanonfint på alla tre. Det långa spåret gick han sist och det märktes inte alls att han hade spårat två andra spår innan. Mattias fick många bra tips och råd om hur han kan stötta Tisse på bästa sätt och Tisse fick en riktigt bra genomkörare med många olika underlag och svårigheter. Det var en väldigt trött och nöjd hund på kvällen och igår.

Även Lingon och Otto fick spåra, spår som husse la och jag gick. Otto fick ett något svårare men fortfarande ganska rakt och max 200 m långt. Han hade helt klart fattat det hela och spårade som en klocka i rasande fart och var väldigt nöjd när han hittade sin klöv. För honom gäller det att vi nästa gång tar och gör ett rätt myckett svårare spår så kan får använda huvudet och inte börjar slarva. Lingon fick ett spår på kanske 400 m med svårighet som ett anlagsprov ungefär. Han spårade bättre än förra helgen men även här går det lite fort och matte måste lära sig att börja bromsa lite försiktigt. Även för honom får det bli ett rätt mycket svårare spår nästa gång för att se hur han tar de svårigheter som kan dyka upp i öppen klass.

Utöver spårandes bjöds vi också på trevligt sällskap, god mat och en hel del gos med Tisse släktingar. Några bilder blev det inte på hela dagen så ni får istället nöja er med en från veckan innan..
Alla hundarna och husse var mycket nöjda med en dag i skogen. Även jag börjar tycka det här med spår är riktigt roligt och det är riktigt häftigt att se hundarna spåra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar