söndag 26 juni 2011

WR-licens, check!

Igår var det som sagt dags för Lingons andra licenslopp på WR. Tävlingen gick på hemmabanan i Norrköping och var ej könsdelad utan semifinaler.

I första försöket gick han mot Wikellis Fox Lady, Oakshaw Man Behind The Mask och Emagusta Legolas. Vi har jobbat mycket med starterna sedan TiA och det märktes direkt att det gett resultat, Lingon kom ut som nummer 2 ur buren, var förbi på ett 10-tal meter och klart först i mål på tiden 9,51.

Andra försöket gick Lingon tillsammans med Burnt Sienna Will Power och Ståhej Reggae. Denna gång var Lingon först ut och höll ledningen i mål på mycket fina tiden 9,39.

Sammanlagt fick Lingon fjärde bästa tiden och hamnade i A-final tillsammans med Katarinas två killar Mibisan's Mr Sunsapote (Ozzy) och Ghan Buri Ghan's Moon Quake (Zimon) samt Mia's duktiga tik Wheezy Wind's Hembra.

I finalen visste vi redan från början att det skulle bli extremt tufft för Lingon, det är tre duktiga och snabba hundar. Lingon fick en något sämre start denna gång, tror han  var trea ut före Hembra som inte var riktigt med i starten. Ganska direkt efter start gick Zimon och Lingon ihop ett par gånger, och fram mot mål hamnade han bakom Zimon och fick inte riktigt utrymme.. Lingon slutade som trea i mål, en jättefin prestation i det motståndet tycker vi.

Loppets resultat i sin helhet:
1. Zimon 9,19 - licens klar idag!
2. Ozzy 9,34
3. Lingon 9,39
4. Hembra 9,46

Zimon hade dagens tre snabbaste tider (9,17-9,19-9,22) och var en mycket värdig vinnare.Grattis Katarina till dubbelseger och klarad licens för Zimon!! Grattis också Mia för bra prestationer av Hembra - återigen i A-final bland killarna.

Vi är förstås väldigt väldigt nöjda med dagen. Dagens viktigaste och egentligen enda mål var att klara licens 2 vilket han gjorde med bravur och nu är whippetracelicensen klar! Han gjorde väldigt fina starter och rena lopp, och även denna gång skötte han sig finfint inför start och mellan starterna. Kul också att se att han hängde med bra i tuff konkurrens i finalen.

Nu blir det inga whippetracetävlingar förrens SM går av stapeln i Västerås 13-14/8. Fram tills dess ska vi hinna med att göra ett försök på sista licensloppet på LC (10 juli), testa på rundbana uppe i Västerås och träna lite mer agility

Vann B-finalen igår gjorde Lingons äldre helsyster Svea Viking, stort grattis! Grattis också till alla andra hundar som gjorde fina resultat under dagen...

Tisse var förstås med igår och skötte sig så bra man kan förvänta av en 12 veckors valp. Han försökte leka med alla, hälsa på alla och charmade de flesta. Han sov fint i bilen mellan Lingons lopp, men tyckte inte alla gånger att det var jättekul att bli lämnad när det var dags för start. Han är väldigt glad och aktiv och vi är jättenöjda med och glada över honom!

1 kommentar:

  1. Sportsligt och fin blogg..av resultat!
    tycker om när man kan läsa alla resultat..

    SvaraRadera