måndag 4 mars 2013

I utställningsringen

De senaste två veckorna har vi tillbringat lite tid i vänstervarv, en gång per hund.

Igår var det Tisse och Lingon som ställdes ut på Örebro- och Norrköpings hundkapplöpnings inofficiella utställning i Katrineholm, ett utmärkt tillfälle för Tisse att ringträna då han behöver få mer självförtroende i ringen.

Vi har bestämt att vi ska testa och byta handler på Tisse i ringen då han har visat sig vara ganska känslig på Mattias sinnesstämning. Detta betydde att jag dagen till ära gjorde debut i utställningsringen.
Tisse skötte sig fint och ställde upp bra framför domaren. Vi behöver fortfarande träna mer på att ställa upp på bordet och bli visiterad, den situationen är han fortfarande inte helt bekväm i. Lingon ställdes av husse och skötte sig också han med den äran.

Domare: Mathias Hessel

Tisse
Maskulin hane. Något reserverad. Korrekt bett. Mörka ögon. Välplacerade öron. Bra rygglinje. Välvinklad runt om. Rör sig med bra påskjut. Bra päls och pigment.
2:a Öppen klass, BH-2, HP

Lingon
Maskulin hane. Tilltalande helhet. Korrekt bett. Mörka ögon. Svagt markerat stop, Bra rygglinje. Passande benstomme. Bra vinklad fram och bak. Fina tassar. Trevligt temperament. 
3:a Öppen klass, BH-3, HP


Förra helgen var det istället Otto som stod i centrum, på Svenska Gård- och Vallhundsklubbens officiella utställning i Motala. Då matte låg i influensa var det husse som fick ställa ut lillen. Vi visste att Ottos sedan sin kemiska kastrering (gjord i maj 2012) har små testiklar och visste att det fanns en stor risk att de var för små. Jag ville trots det väldigt gärna ha en bedömning av hans exteriör och anmälde. Mycket riktigt är de alldeles för små och han fick ett DQ i protokollet. Domaren sa muntligen att hade det inte varit för det hade han fått minst VG, ev. Exc. Det känns bra och roligt att veta att han är rastypisk och korrekt samt att ha ett skriftligt omdöme. Växer testiklarna på sig så ställer jag nog nån gång igen men gör de inte det så är det så.

Omdöme:
Mkt god typ. Mkt typiskt huvud. Mörka ngt stora ögon. Halsen kunde vara lite kraftigare. Ryggen är något välvd över ländpartiet. Bra bröstkorg. Bra benstomme. Rör sig m. ngt kort steg. Bra kondition. Ej normalstora testiklar. Mentalitet: Mkt bra.

Nästa gång det blir besök i ringen blir på självaste påskafton då Tisse ska ställas ut på Whippetklubbens utställning i Vilsta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar