lördag 2 mars 2013

Fredagsagility

De två senaste fredagarna har vi fått vara med gänget som sedan en månad tillbaka hyr Valla på fredagskvällarna.. Tiden är galna 21.15-23.15 - fullt normalt!

Förra fredagen var jag ju på väg och bli sjuk och Mattias sprang med Lingon medan jag gjorde korta sekvenser med Otto. Lingon och Mattias var jätteduktiga och redde ut den lite kluriga banan som Ida hade ritat fint. Otto var duktig i sin sekvenser men när matte inte kunde springa ordentligt så blev han ganska klistrig.

Igår kväll kände jag mig fit-for-agility igen, även om förkylningen hänger kvar lite, och sprang med båda två själv.

Gårdagens guldstjärna går helt klart till Otto! Han har fått lite mer regelbundna träningstillfällen i agilityn det sista och det märks då saker börjar falla på plats för honom. Tunnel- och hindersug börjar komma fint nu och han kan jobba längre ifrån mig. Sitta i starten har känts som ett omöjligt projekt men igår satt han fint och jag kunde gå ett par meter ifrån honom. Däcket har vi klickat enskilt de två sista passen men igår tog han det i kombination och gjorde det 100 %-igt. Vi körde en egen kombination på 10 hinder, först uppdelat och sedan sammansatt och han gjorde det jättebra. Testade att vända på steken en gång också - hunden sprang bra, matte hade inte riktig tänkt hur hon skulle springa och strulade lite. Sammantaget var jag galet nöjd med honom igår! Jag är jätteglad över beslutet att låta honom flytta hem till oss, vi har väldigt roligt när vi tränar och har förhoppningsvis mycket roligt framför oss!


Lingon var också duktig igår. Det var en ganska fartig etta. Utmaningen för oss blev främst att lämna i slalom för att hinna placera bytet som jag ville, det gick inte perfekt alla gånger men tillslut fick vi till det bra. Annars gick han stabilt och snabbt. Missade på något runt när jag inte var tydlig men överlag bra. Vände på banan en gång på slutet också för att få till slalom sent i banan och med en svårare ingång och han satte ingången perfekt. För Lingons och min del står det agilitytävling på schemat de två kommande helgerna - 9 mars i Kumla och 17 mars i Askersund (Laxå).

1 kommentar:

  1. Jätte kul att ha er med! Å så fint han gick! Så fint! :) :)

    SvaraRadera