söndag 2 september 2012

Vinst på Åkers

Igår var det dags för Lingons andra rundbanestart, kortdistans (320 m) på Åkers kanal. Motståndet skulle varit Xavi, Xina, Ylva och syrran DJ Kristina Kanel, men lite snopet ströks Goot Wool:s hundarna och loppet blev bara mellan Kanelen och Lingon. Vi hoppas att det inte hänt något allvarligt med hundar eller ägare...

För Lingons del blev det en riktigt bra genomkörare och test av var han står efter kennelhostan. Han var taggad till tusen innan start och visade med besked att han är frisk och tillbaka. Kanelen tog starten men innan kurvan var Lingon förbi och sedan drog han ifrån mer och mer och gick i mål på fina klass 1-tiden 20,88. Ett bra styrkebesked av Lingon på en bana som såg riktigt tung ut efter allt regn som fallit över Åkers de senaste dagarna. Även Kanelen gjorde ett bra lopp och fick klass 2 med tiden 21,45.
Tyvärr är det ju inte så mycket säsong kvar nu när Lingon äntligen är ute på banan, men vi satsar på ytterligare ett par starter och sedan får vi ladda för en ny säsong nästa år.

Efter tävlingarna fick en mycket lycklig Tisse träna. Han startade för första gången på rundbanan ur box (han har ju tidigare gjort det på WR) och gick en supersprintdistans. Enligt Mattias stod han som ett ljus i buren, men blev lite förvånad när grindarna gick upp, men sprang sedan kanonfint. Även kurvan där jag stod strax efter och hämtade upp såg bra ut. Tisse kommer få vara med och träna de gånger Lingon tävlar nu innan vintern, också satsar vi på licensen till nästa vår.

Tyvärr  var vädret riktigt tråkigt, regn hela dagen, och kvaliten på på bilderna blev där efter... Alla bilder från Lingons lopp blev till exempel väldigt suddiga...
Syskonen defilierar
Lingon är taggad under defileringen..
...väldigt taggad!
Lingon i ledning på målrakan!
Lingon passerar mållinjen
Lingon och husse gratuleras till segern..
Vinst på klass 1-tid till Lingon!
Tre syskon på Åkers - Lingon, Kanelen och Hanna med H
Tisse fastnade inte på  bild alls igår, så vi kör med en gammal istället - Hans första besök på rundbanan i Borås, 1 maj i år. Foto Monica Edvinsson, Kennel McTools.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar