torsdag 5 januari 2012

Tråkig start på 2012

Ja, 2012 hade sannerligen kunnat börja på ett mer positivt sätt än gårdagen.

När jag satt på tåg hem från Stockholm ringde stallägaren i Tweets & Lillans stall - Tweet hade skadat sig i hagen och hade ett riktigt rejält sår på benet. Blev bara att åka ut och ringa efter veterinären...

Han hade dragit loss en hudflik på baksidan av frambenet, i höjd med knäet, på ungefär 10*10 cm. Efter en del tvättande, rakande och dragande i hudfliken konstaterades att det faktiskt skulle gå att sy fast den. Tror det syddes runt 20 stygn och det såg riktigt bra ut när hon var klar. Jag är jättenöjd med veterinären, lugn och orädd, så igår kände jag mig trygg med att vara hästägare - det är inte alltid man har gjort det.

Nu står han med ett rejält bandage som ska sitta i upp till 4 dagar beroende på hur det sitter. Han får penicillin och smärtstillande och det enda vi kan göra i nuläget är att sköta om det och hoppas att inga komplikationer tillstöter. Vet pratade om boxvila 2-3 veckor, jag väljer att ta en dag i taget och ser hur det går. Positivt är att det till stor del är ytligt och där det ät lite djupare verkar det bara gått i mjukdelar.

Som om det inte räckte med elände med Tweets skada haltade Lillan kraftig på ett framben när jag tog ut henne ur boxen medan vi väntade på veterinären. Vet tittade på henne efter att hon var klar med Tweet och fick rejäla reaktioner med visitertång på hovens insida och även att lite blod sipprade ut. Efter lite karvande och en av smärta hysterisk Lillan hoppas vi att vi kom ner till sprickans botten, ända nere vi kötthoven. Hon står med jodopaxbandage och på smärtstillande och håller således sin son sällskap på boxvilan. Jag har idag pratat med hovis om hur jag ska fortsätta och håller kontakt med honom.

Så ja, 2012 hade sannerligen kunnat börja bättre...

4 kommentarer:

 1. Tråkigt!! Men skönt att det gick bra med vet iaf och att ni fick ordning på det! Håller tummarna att de ska pigga på sig fort!
  Kram!!

  SvaraRadera
 2. Nu skickar Kroken lite Styrka till Er. Ta en sak i taget, så kommer det att gå bra, oroa Er inte!!

  SvaraRadera
 3. Usch vad tråkigt! Hoppas de mår bättre snart!

  SvaraRadera
 4. Tack för hållna tummar och tankar! Än så länge går det så bra det kan göra, men det är en lång bit kvar...

  SvaraRadera