torsdag 22 september 2011

Hösttorsdag

Höst och regn, i alla fall här i Linköping! Jag brukar kunna tycka att hösten, särskilt september, är riktigt mysig, men då vill jag ha sol, lite "torr" värme och gula löv... 

Idag är det dags för Mattias och Lingon att börja sin andra kurs för hösten, tävlingslydnad. Sedan tidigare går de på viltspårskurs. Lingon gillar verkligen att träna och vi hoppas att han ska uppskatta tävlingslydnaden också!

I helgen ser vi fram emot en lugn helg innan det är dags för höstens slutspurt. 2 oktober är det KM hos WR Norrköping och 9 oktober KM för Bråvikens LC, Lingon ska starta i båda två. 16 oktober ställer vi ut båda hundarna på SvVK:s utställning i Vallentuna.

På hästsidan är det nu stiltje på aktiviteter. Anledningen är att Dansa hade en liten reaktion vid en genomkoll i förra veckan. Hon ska nu gå på inflammationsdämpande i 12 dagar (har gått en vecka redan) och sen sättas igång. Jag kommer ta tillfället i akt att göra en "omstart" och kommer därför antagligen inte tävla mer i år, utan istället satsa på att göra bra förberedelse och uppbyggnad inför vårsäsongen.

Lille Tweet dras fortfarande med komplikationer efter kastrationen och står på penicillin sedan onsdag förra veckan. I helgen kulminerade det med nästa 40 graders feber men nu verkar det vara på rätt väg.

Lillan har fått börja röra på sig lite, mest för att få lite mental stimulans, och i helgen byter vi stall på henne så hon blir boxgranne med sonen. Kvar uppe på Solla Gård blir således bara Dansa, men hon är också den häst av våra som behöver ha tillgång till de faciliteter som finns på gården.

Lillan en solig höstdag 2009

2 kommentarer: