måndag 19 september 2011

EM-guld till svensk ridsports rockstar

Igår kväll blev Rolf-Göran Bengtsson historisk genom att ta EM-guld i hästhoppning. Imponerande och enormt välförtjänt!! En av världens absolut skickligaste ryttare fick äntligen kliva längst upp på pallen! Sedan tidigare har han individuellt OS-silver och EM-brons samt OS- och EM-silver i lag. Slutrundorna var perfekta och lilla Ninja hoppade som Maria Gretzer kommenterade i TV "som om hindren var små gymnastikövningar".

Tidningen Ridsport
DN.se

Läste i en annan blogg efter Falsterbo att en pojkvän hade frågat ungefär "Vem är den där Rolf-Göran? En rockstjärna?" i samband med att han fick publikens stående ovationer efter sina ritter...Och ja, rockstjärnestatus har han definitivt, dyrkad och avgudad av inte bara svenska ryttare utan nästan en hel ridsportvärld. 

Nästan lika imponerad är jag av Henrik von Eckerman. I andra seniormästerskapet, på häst lånad av arbetsgivaren Ludger Beerbaum, kom han 5:a efter en dubbelnolla i finalen. Grymt bra!!

Radiosporten kommenterade direkt, jag hörde det inte då men har lyssnat på två av ritterna i efterhand, sjukt roliga beskrivningar och kommentarer....

Gerco Schröders sista runda - den som gav RGB guldet
Rolf-Görans guldritt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar