måndag 31 december 2012

Årskrönika

Jag gillade Hedvigs sätt att beskriva året med en årskrönika, så här kommer en från oss också!

Januari 
Tweet inleder det nya året med en rejäl sårskada och blir boxkonvalecent i 6 veckor. Lingon och jag debuterar officiell agility på Husses Prisjakt med 5 fel i agilityklass som bästa resultat. Tisse börjar på vardagslydnadskurs på Klubbarp och fyller samtidigt 9 månader.

Februari 
Vi njuter av sol och snö medan Tisse fortsätter sin kurs. Lillan blir tjockare och tjockare medan Tweet debuterar i tömskörningsselen. Vi åker till Köping på utställning med Tisse som får sitt första Excellent i juniorklass. Jag och Dansa tränar en nyttig helhelg för Anna Emanuelsson på Solla. Mattias blir ett år äldre och klokare.


Mars
Var inte våran bästa månad under året. Lillan fick en ordentlig kolik och var riktigt dålig och matte blev riktigt orolig för både henne och det växande fölet i magen. Ungefär samtidigt blir jag av med hela handväskan på ett tåg och får hantera en massa praktiska saker som följd. Dansa och matte fastnar i ridhussargen och går omkull riktigt otäckt. Vi gör också årets första tävling, en helt okej dressyrstart, och avklarar ytterligare intensiv träningshelg för Anna. Lingon gör sin andra officiella agilitytävling och är ett kontaktfält från pinne i agilityklass.

April
Tisse och hans syskon firar sin första födelsedag! Våren närmar sig vilket märks genom att ungefär alla föreningar vi är medlemmar i bestämmer sig för att ha städdag samma helg. Vi startar upp säsongen på WR och LC med träningar i Norrköping och Strångsjö där Tisse träningsdebuterar. Lingons trampdynor krånglar och han missar årets LC-premiär, agilityträning och viktig rundbaneträning. Dansa hoppdebuterar för året utan bra resultat och jag bestämmer mig för att ta tävlingspaus med henne. Vårens agilitykurser startar för både Tisse och Lingon.



Maj
Vi åker på kennelträff på Borås rundbana och Tisse sätter sina tassar på rundbanan för första gången. Lingon och jag tar i Linköping vår första pinne i Hoppklass 1. Tisse går anlagsprov och blir godkänd. Lingon säsongsdebuterar på LC-fältet i Norberg och Tisse springer sitt första licenslopp på samma plats. Lingon gör också lydnadsdebut och får sitt första 1:a pris. Månaden slutar tråkigt då Tisse börjar få problem med sin stressmage.



Juni
Tisse ställs ut med CK i Norrköping och gör en godkänd licenstävling på WR på samma ort. Tyvärr får han ordentligt återfall med stressmagen efter det och tvingas till total träningsvila. Matte och husse anordnar hopptävling med FBR som nästan regnar bort. Lingon tävlar WR, agility och lydnad med bra resultat och tar till slut sin rundbanelicens. Han avslutar månaden starkt med att  vinna sin rundbanedebut och på Kanonsabotören ta sin tredje pinne i Hoppklass 1. Vi firar midsommar i Vältorp och njuter av fint väder. Lillan fölar en prematur fölunge som vi förlorar och vår lilla ängel Mini lämnar oss med stor sorg.



Juli 
Vi drabbas av kennelhosta och försätts i karantän under våran första semestervecka. Resten av semestern går sakta framåt och vi sysselsätter oss så gott det går - plockar jordgubbar, storstädar, Ullaredsresa mm. Jag och Dansa åker till Markebäck på Anna Emanuelsson kurs och samlar inspiration. Tweet sadeldebuterar och tar ett första steg mot inridning.

Augusti 
Vi släpps ur karantän och återgår sakta till vårt vanliga liv. Tisse tar sin LC-licens genom godkända lopp i Norsborg och Strångsjö. Vi åker till ett soligt Öland för agilitytävling och semester men utan några tävlingsresultat. Lingon startar sin tredje lydnadstävling och tar sin första titel - LP1. Dansa träningshoppar i Boxholm och på Ekenäs med blandade resultat. Lingon och jag börjar på tävlingskurs i agilityn och börjar tillslut få ordning på vårt slalomstrul.

September 
Min älskade Lillan får somna in och lämnar ett stort tomrum efter sig. Lingon tävlar rundbana med fina resultat och tar sin första pinne i agilityklass. Tisse klarar sololicensen på rundbanan. Tweet får börja jobba så smått och longeras och sadelvänjs. Jag gör återbesök i studentlivet på ett väldigt roligt och lyckat 25-årsfirande för Baljan. Månaden slutar med att Lingonräsern fyller hela 3 år och att jag och Dansa gör vår bästa dressyrstart någonsin.



Oktober
Ett stycke iPad flyttar till slut in hos oss, en efterlängtad familjemedlem. Dansa och matte tävlar hopp-KM och är riktigt nöjda. Vi avslutar racesäsongen tillsammans med Christina på kalla och blåsiga Sjöbo-fält med LC-tävling där Tisse också gör sin debut. Både Tisse och Lingon MH-beskrivs tillsammans med resten av Tisses kullsyskon. Vi provar att tävla agility i konstgräshall och träffar både Anna och Christina, agilitytävlande whippetägare, för första gången. Matte bestämmer sig för att utöka flocken och Otto flyttar in på prov. Tweet gör ridhästdebut med en kort ridtur med matte på ryggen.



November
Vi startar upp höstens ridhusträning efter en månads agilityvila och både matte och Lingon är lyckliga över det. Dansa konstateras ha en överansträngd sena och beordras två månaders vila. Vi tränar viltspår - både i Linköping och i Moholm. Disa fyller 27 och firar med att överta ägandeskapet på Otto - han är här för att stanna.



December 
Snön kommer till stan i stora mängder och matte köper längdskidor. Vi tävlar ÖM i rekordkyla och tar vår andra pinne i agilityklass i ett kallt Åkersberga. Julen firas med Smålandsturné och vi njuter av lediga dagar. Tweet fortsätter utvecklas mot ridhäst och avslutar året med att både skritta och trava utan ledare i ridhuset.


1 kommentar:

  1. Vilket händelserikt 2012! Både på roliga och jobbiga händelser. Kram på er!

    SvaraRadera