fredag 24 augusti 2012

LP1 Emmaline's DJ Lingonräser

Ja, efter igår kan Lingon titulera sig med titeln LP1!

Vi tillbringade gårdagskvällen i Åtvidaberg där Mattias och Lingon gjorde sin tredje start i Lydnadsklass 1.
Den inledande platsen gick bra även om Lingon såg lite uttråkad ut och därefter startade Mattias som startnummer 3. Det började dock inte riktigt bra. I tandvisningen reste han sig, något han aldrig gjort innan... Han var seg i linförigheten, satte sig snett i halterna, spanade efter ett barn som sprang och skrek (som matte sen fick tyst på inför resterande moment...) och sökte sig sen upp på fel sida. Sen blev det dock bara bättre och bättre... Förutom apporten (som aldrig är Lingons bästa moment) avslutade de med poängen 8,5, 10, 9, 10 och 10.

Sammanlagt räckte det till fina 172,5 p, Lingons tredje raka 1:a pris och en 2:a placering i klassen!
Delmomentens poäng
Jag är så stolt över husse och Lingon, de är jätteduktiga och det är kanonroligt att se dem på planen. LP1 har varit Mattias mål med lydnadsträningen det här året och jag är jätteglad för att de lyckades med det! Grymt stolt!!! Det är inte heller så många whippets som har ett LP1 vilket gör det ännu lite roligare.

Nu blir det lite lydnadspaus för Lingon, för att sedan på riktigt börja träna in momenten i LK2. De har påbörjat alla moment utan rutan och målet är att starta i LK2 under nästa sommarsäsong (att tävla lydnad med whippet tidig vår eller sen höst är liksom inte riktigt aktuellt, det blir så kallt om magen med platsen...)

Finaste Lingonet, april 2012

3 kommentarer:

  1. Stort grattis! Cool merit med en whippet!!

    SvaraRadera
  2. Tack! Ja, Karin - jag tror det handlar om max 10 st tidigare.. Sikte på LP2 nästa år (eller året därpå), det är det bara en whippet som fixat tidigare!

    SvaraRadera