torsdag 19 juli 2012

Whippetrace Norrköping 6 juni

Eftersom vi för tillfället inte får vara ute på några nya roligheter så får jag ta och berätta om några gamla - det hände en hel del roligt under juni månad utöver tråkigheterna. Vi tar det i kronologisk ordning och börjar med det som hände först...

På nationaldagen, 6 juni, var det dags för årets debut på WR-banorna för Lingon och tävlingsdebut för Tisse. Det var en hel del hundar anmälda och många riktigt bra, men för oss fanns bara ett fokus under dagen - att Tisse skulle springa alla lopp bra och få sitt första licenslopp godkänt. 

Eftersom det här gått över en månad har jag ingen aning om vilka hundar de sprang mot i försöken, men båda gjorde det bra. Tisse gjorde två jämna lopp på tiderna 10,31 och 10,30 - jag var lite förvånad för att jag trodde han skulle vara snabbare än så men var väldigt glad att han hade gjort fina lopp. Lingon var också jämn och stabil för debut och sprang två lopp på runt 9,70. 

Tisse lottades i D2-semifinal och visade där att han hade mer att visa än i försöken då han vann den på fina 9,86. Han vann också sin final, då på en tid strax över 9,90. Lingon gick i A1-semi mot två Axrace samt Zimon, något som för dagen blev för svårt för honom och han slutade på en 3:e plats.

Vi var jättenöjda med dagen - Tisse sprang 4 fina lopp och fick första licensförsöket godkänt och Lingon visade att han var på g mot förra årets WR-form.

Tyvärr fick Tisse efter denna tävlingen problem med sin mage och fick ta en träning- och tävlingspaus. Han skulle börjat träna igen lagom till kennelhostan bröt ut...

D-final! Tisse hade lite svårt att stå still under prisutdelningen, det stod ju en snygg tik framför honom!

Alla finalvinnare
Lingon på väg från gropen. Foto: Hanna Löfving

Lingon i gropen. Foto: Hanna Löfving

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar