måndag 23 juli 2012

Rundbanelicens (13/6) och -debut (27/6)

I juni blev det så äntligen dags för Lingons licens och debut på rundbanan.

13 juni hade vi fått till ett licenslopp i Borås tack vare att Torsten och Mia ställde upp med licenshundar. Lingon sprang ett bra lopp där han var trea efter Marrachino och Hembra. Tiden blev 37,71 och klassade honom som en klass 2. I och med det innehar Lingon alla tre racelicenser - rundbana, LC och WR.

Debuten blev i Alingsås 27 juni, i ett graderat kortlopp där NN Sofie och Litas stod för motståndet. Lingon gjorde (enligt husse, jag och Tisse var hemma) återigen ett fint lopp. Han ledde klart ut ur kurvan men verkade lite förvånad över all publik på upploppet och saktade in en aning... Över mållinjen var han precis före Litas och till harstopp var han återigen klart före. Det blev en i alla fall en VINST och en fin klass 1-tid (20,43) - kanonbra debuterat av våran fina kille!

Bilder från loppet finns det också, stort tack till Håkan Persson som tog dem!

Defilering innan start
Lingon i svart leder ut ur kurvan
Vinst i debuten!
Tanken var att Lingon skulle tävlat på rundbanan 14/7 och 27/7, men en kennelhosta kom ju som bekant i vägen. Vi hoppas på start i slutet aug/början sep igen, när beror lite på när vi vågar konditionsträna honom och hur mycket han har tappat under uppehållet. Under resten av detta raceår kommer det dock att bli uteslutande rundbana, LC och whippetrace får vänta till nästa år, då vi vill att han ska hinna göra några starter i år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar