söndag 3 juni 2012

CK och Excellent till Tisse

Idag har vi varit i Norrköping och ställt ut Tisse på nationell SKK-utställning. 
Östgöta-slätten visade uppsig från sin otrevligaste sida - kallt och blåsigt. Långt ifrån optimalt med frusna whippar och därför kvalitetsbedömdes alla whipparna inne i ett tält, omtänksamt men lite ovant för hundarna. 

Tisse ställdes för andra gången i juniorklass. Han och husse skötte sig finfint i ringen, även om Tisse såg aningen spänd ut av vädret. Domare Bo Skalin gillade vad han såg och gav Tisse Excellent och CK. Då Tisse också var ensam juniorhane vann han också klassen. I bästa hane var det runt 10 st och Tisse åkte ut direkt. Kritiken var den mest svårlästa jag har varit med om men det stod bland annat. "Vacker hals", "Bra vinklar", "Rör sig bra" och "Välmusklad". Vi är väldigt glada, nöjda och stolta över hund, resultat och kritik! 

Självklart var vi tvungna att köpa en rosett till Tisse för hans första CK. Man kunde köpa en liten CK-rosett eller en stor CK-rosett, vi kunde inte motstå frestelsen utan köpte den stora rosetten, en riktigt fin sådan. 
Tisses stora rosett
Mattias och Tisse i ringen

Tisse under bästa hane bedömningen. 
Eftersom kvalitetsbedömningen gjordes inne i tältet var det svårt att få till någon riktigt bra uppställningsbild, så vi får väl även bjuda på en repris av denna fina bild som Monica på kennel McTools tog på Tisse tidigare i år.
Tisse 1 maj 2012, 13 mån

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar