måndag 16 april 2012

Städdagarnas-helg och säsongsuppstart på WR

I helgen kändes det som att det var städdag på typ varenda klubb vi är medlem i. 3 st på lördagen och 1 st på söndagen. Dessutom hade vi stalltjänst på söndagen. Nackdelen är med att vara aktiv i många grenar är just att det blir många klubbar och många ställen man skulle vilja hjälpa med ideella insatser. Tyvärr kan vi inte klona oss men vi gjorde så gott vi kunde och tillbringade lördagen på Norrköpings Whippetrace medan söndagen veks åt stalltjänst.

I Norrköping var uppslutningen god, vi var nog uppemot 15 personer vilket är betydligt mer än vi brukar vara. Efter lövkrattning och annat tränade vi och hundarna fick därmed göra debut på Whippetrace-banan.

Lingon körde tre lopp med ungefär samma hundar. Han var extremt taggad i starten, mer än förra året, och i sitt första lopp fick han en kanonstart - sådana får han gärna bjuda på i några finaler fram över ;) I loppen såg han också fin ut, sprang rent och bra och såg snabb ut.

Turbokillen Tisse tränade på riktigt för första gången. Han är fruktansvärt traständ och kommer framöver kräva en hel del startteknik från mattes sida. Han startade en gång framför buren, en gång genom öppen bur och en gång med stängd bur fram och öppen bak. Alla gånger gick bra, han springer som en klocka efter trasan.

Nu hoppas vi att våren är här för stanna och att vi får njuta av fler fina dagar de närmaste veckorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar