söndag 26 februari 2012

Tömkörningspremiär och tjockishäst

I fömiddags tog jag och Mattias och åkte ut till stallet för lite kvalitetstid med Lillan och Tweet. På kvällarna blir det ju oftast Dansa som får all uppmärksamhet eftersom hon tränas, medan man bara mockar så fort man kan åt de andra...

Tweet fick göra världspremiär genom att vi tömkörde* honom för första gången. Mattias ledde honom jag jag höll i linorna. Han skötte sig finfint och tyckte inte att linorna var särskilt otäcka. Vi passade också på att ta lite nya kort på honom. Han fyller två år i april och börjar växa till sig fint. Just nu är han inne i en växtperiod och har ränt iväg i baken som är rätt mycket högre än manken.


Lillan har nu drygt 4 mån kvar till beräknad fölning och har fått en riktig fölmage. Ska bli skönt för henne med vår så hon kan gå otäckad och mysa fram tills det är dags!

*Tömkörning = "Körning" utan vagn. För unghästar används det ofta som en del i vanan att bli hanterad. För vuxna används det istället som alternativt sätt att jobba hästen med fördelen att de slipper ha någon på ryggen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar