lördag 25 februari 2012

SvVK-utställning i Köping


Idag har vi varit på utställning i Köping med Svenska Vinthundsklubben som arrangör. Vi hade bara med oss Tisse, Lingon fick vara hemma hos Ida och mysa denna gång....

Tisse debuterade i juniorklass, knappt 11 månader gammal. Han och husse skötte sig finfint och resultatet blev ett Excellent och en 3:e placering av 5 startande. Han behöver mer träning i att springa i ringen tillsammans med andra hundar, men annars var han duktig på att både stå och springa.

Kritiken blev också riktigt fin:
Välbalanserad, bra proportioner. Välformat huvud. Vackra ögon. Välburna öron. Bra hals och skuldra. Tillräckliga vinklar fram. Snygg över- och underlinje. Välvinklad bak, bra lårbredd. Rör sig bra. Bra benstomme och tassar.
Domare var Bertil Lundgren.

Det var ganska mörkt inne i lokalen och svårt att få bra fotografier, så vi passade på att fota honom utomhus i vårvädret innan vi åkte också.


Vi hade sällskap till och från Köping med nästan jämnåriga Klenods Vinny och matte Matilda. Även för dem gick det bra och de fick med sig ett Excellent men blev oplacerade i en stor tikjuniorklass med 12 startande.

1 kommentar:

  1. Grattis önskar mamma Fia och resten av gänget på Kennel Idomic´s!
    Kram Christina

    SvaraRadera