torsdag 29 december 2011

Whippetåret 2011

Till skillnad mot för hästarna fanns det inte så mycket förhoppningar och mål inför året - vi visste inte hur mycket tid vi skulle ha, hur Lingons trampdyna skulle läka eller vad vi och Lingon skulle tycka var roligt. Vi visste inte heller om det skulle bli någon valp eller inte under året - kring årskiftet fanns funderingarna men inte mer än så.

Vi har trots det hunnit med mycket under året. Lingon har gjort 5 WR starter, tagit LC-licens, startat ett LC-prov, ställts ut 2 gånger, tagit sololicens på rundbanan och påbörjat sin agilitykarriär med nybrjar- och fortsättningskurs samt 4 inofficiella tävlingar. Dessutom har han gått kurser i både viltspår och lydnad samt gjort godkänt anlagsprov i viltspår. Hans trampdyna mår fortfarande inte hundra - han har en förhårdning sominte vill släppa och haltar lite på hårt underlag men har absolut inga problem varken i vardagen eller i träning. Vi har upptäckt att vi har en väldigt träningsvillig hund i Lingon som gärna vill göra rätt - dessutom är han både snabb och snygg! ;-)

Lingon njuter i solen våren 2011


Valpen kom i juni och Tisse har verkligen varit, och är, en virvelvind i vårt liv. Vi har nu konstaterat att Lingon var en snäll och förhållandevis lugn valp. Tisse å andra sidan drar fram i livet som en glad bulldozer - totalt orädd, med en outtröttlig energi och alltid full av bus och glädje. Han fyller 9 månader i januari och vissa bitar börjar falla ordentligt på plats. Även han har blivit en snabb, snygg och träningsvillig whippet och vi är väldigt spända inför hans debuter nästa säsong.

Tisse på språng, 3 månader gammal i juni 2011

2011 blev ett mycket bättre whippetår hos oss än vad 2010 var och vi hoppas på ett ännu roligare år under 2012.

Våra två älskade whippetkillar


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar