måndag 19 december 2011

Julavslutning på agilityträningen

Igår kväll hade vi julavslutning på agilityn med träningstävling på en hoppetta. Mycket trevligt, både banträningen och fikat under tiden.

Lingon och jag körde banan tre gånger. Första gången försökte jag köra som om det hade varit tävling - försöka ta oss igenom hela banan, rätta om det blir fel. Slalom sitter fortfarande väldigt dåligt, så där fick jag ta fram godiset på tredje försöket och hjälpa honom. Sen strulade jag till det i slutet och skickade honom i fel tunnelingång, men helt klart ett godkänt första försök utifrån dagens förutsättningar.

Andra gången sprang jag bara på, struntade i att rätta utan körde full fart genom hela banan för att få ett hum om hur vi ligger i tid mot de andra. Slalom tar dock lång tid ändå, vi krocka på ett ställe och han flöt ut en hel del i vissa svängar.

Sista gången delade jag upp det. Första delen fram till slalom, sedan slalom för sig och sist resten av banan. När jag körde kortare delar satt handlingen bättre och både första delen och sista delen var riktigt riktigt bra.

Sammanfattningsvis är jag jättenöjd med lilla Lingon. Han följer mig bra och håller ändå sin whippetfart genom banan. När matte handlar ordentligt och genomtänkt blir också svängarna ganska tajta, men där finns fortfarande en del att jobba på. Akilleshälen är slalom, och det är bara mitt fel - jag tränar för lite. Nu har vi en månad till officiella debuten på Husses Prisjakt, målet är att träna slalom hemma minst varannan dag tills dess så vi förhoppningsvis kan ta oss igenom även den delen på tävlingen, sedan är det bara att fortsätta träna ännu mer. Tyvärr är det jättetråkigt att träna slalom, men nu SKA jag.

Fick postiva kommentarer om Lingon på träningen av duktiga agilitymänniskor som inte sett honom innan - att han är explosiv, häftig i agilityn, förig, tar belöningarna rätt (jobbar bra för både godis och leksak) och verkar trevlig att jobba med!! Jätte, jättekul att höra - det ökar motivationen till att träna ännu mer!


Tisse fick innan vi började busa i ridhuset och testa på några tunnlar till hans stora förtjusning. Vi behöver dock träna mer inkallning innan vi kan träna bland andra - han drar ganska många varv i ridhuset innan han kommer tillbaka med leksaken.


1 kommentar:

  1. Ser jättefint ut! Han är verkligen supersnabb! ^^ lite mer självständighet i slalomet så blir det finnemang!

    //Emma o Trassel

    SvaraRadera