måndag 1 april 2013

Otto's agility

Otto gör framsteg i sin agilityträning hela tiden nu och tills dit vi har kommit nu har det de senaste veckorna gått mycket fortare än vad jag hade kunnat tro att det skulle göra.

Vi har fortsatt med unghundsagility på onsdagskvällarna, totalt har vi nu tillbringat 5 sena onsdagskvällar i Valla. I onsdags var det bara jag och Mattias, vi satte upp en kombination med ganska få hinder för att slippa bära så mycket. Otto klarade den jättefint även om han ibland kör på "kan själv" bakom mattes rygg. Nu har han oftast rätt vart han ska, men det kan ju bli lite knepigare när banorna blir svårare. 


I går fick han hoppa in istället för Lingon på vår vanliga träningstid. Vi var bara 3 st på plats så det var gott om tid och vi hade en väldigt lugn, skön och trevlig träning. Vi tränade på kombinationer från gruppen innan. Först ut var en kombination på 9 hinder som kanske egentligen var lite överkurs för Otto. Testade dock för att se hur vi löste det och det gick riktigt bra. Första varvet var det lite frågetecken, matte var lite sen och gårdshunden blev lite frusterad. Andra och tredje varvet däremot satt den som ett smäck! Duktig Otto och duktig matte!! Den andra kombinationen var en clear run-övning med lite varianter. Jag körde rundbana och en variant med fel tunnelingång. Det blev riktigt bra avslutning på passet, han tryckte på riktigt fint sista varvet på rundbanan och visade på fint hindersug. 


Nu kan det eventuellt bli lite träningsuppehåll. Vi kör sista unghundsagilityn på onsdag och på lördag blir det bana för Otto och hinderflytt från Valla. Sedan blir det inte ordentlig träning förrän gräsplanerna tillåter det. Förhoppningsvis kommer vi kunna köra momentträning på något sätt - slalom och kontaktfältshinder börjar bli hög tid att få till mängdträning på. 

Slalom har vi börjat med bågar och är uppe i 8 pinnar nu. I onsdags var han slalomstjärna - bra teknik och fin fart. Igår var han för trött, hoppade en del och travade igenom. Kom ihåg: Bättre att träna slalom med pigg gårdshund. Blir bra när vi kan träna slalom här hemma (har köpt egna bågar) och inte är hänvisade till fasta träningstider. Gunga tar han självständigt som enskilt hinder. Balansbommen är ofarlig men vi måste befästa beteende. 


I april/maj kör Vadstena träningstävlingar med blåbärsklass. Det som står emellan oss och officiell debut (i hoppklass) är slalom och att han funkar i tävlingssituation, de tävlingarna är ett bra tillfälle att testa det senare Han är skittuff, jätterolig och älskar agility - en bättre omplacering hade jag inte kunnat önska mig. Tänk vad bra det blir ibland - det ska bli en kul sommar det här!

2 kommentarer:

  1. Finaste Otto! Han får mig sugen på dsg alltså! Som en smidigare Nanny! <3 <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Klart du ska ha dsg sen! ;) Jag får försöka öka raskännedomen än mer så jag vet var du kan hitta en Otto :P

      Radera