lördag 15 oktober 2011

Lingons första racesäsong

Även om rundbanesäsongen fortfarande pågår här och var väljer vi att efter LC-KM förra helgen gå in i vinteruppehåll och ladda inför nästa säsong då första målet blir just Lingons licens på rundbanan.

Inför året hade vi målet att Lingon skulle få testa på alla tre grenar, LC, WR och rundbana, och ta licens på WR och LC vilket han också har gjort. Dessutom har han klarat av sololicensen på rundbanan.

På whippetrace har han startat fyra tävlingar. En av dem var SM då Lingon vann B-finalen efter att ha varit en noslängd från A-final. I de tre andra, två utan semifinal och en med semifinal, har han varit i A-final alla gånger med en vinst och två tredjeplatser som resultat. Vi startade också på KM för två veckor sedan där han slog till och blev tvåa.

Lingon mot vinst i B-finalen på SM
Lure coursing licensen avklarades 10 juli i Stjärnhov. Därefter blev det också en officiell start, i Kode 17 sept där Lingon kom på en 17:e plats av 56 whippar. På KM förra helgen kom han på en fin 4:e plats av 26 starter.
Lingon tar LC-licens, foto Monika Tillberg. 
Rundbanan är det som är svårast för oss om man ser till avstånden, till Västerås har vi drygt 20 mil för att träna. Därför har det också fått komma i sista hand. I augusti/september var i alla fall Mattias och Lingon två gånger i Västerås och kom den andra gången hem med en klarad sololicens över 510 m med finfin tid.
Lingon i Västerås, foto Håkan Persson.
Vi är väldigt väldigt nöjda och glada över Lingons tävlingsår. Han har visat sig vara väldigt allround och kan hävda sig bra i alla tre grenar. Vi kommer fortsätta att tävla i alla tre nästa år, i vilken omfattning återstår att se. Då ska också Tisse skolas in eftersom han fyller ett år i april.
Tisse spanar på WR-SM för att lära sig till nästa år
Nu ser vi framemot lite lugnare helger med mys men också träning i annan form - agility, lydnad och viltspår - i den omfattning vi har möjlighet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar