måndag 23 maj 2011

Agilitydebut och skadad unghäst..

Den här helgen har varit minst sagt omväxlande, riktigt stora både up's and down's...

Vi börjar med det positiva!

I går gjorde jag och Lingon debut i agilitysammanhang på en inofficiell tävling som vår hemmaklubb hade! Egentligen är vi inte alls redo att tävla, vi har bara gått nybörjarkursen på 5 tillfällen och kanske tränat lika många gånger själva. Han är dock väldigt följsam och de flesta hinder sitter, domaren hade dessutom utlovat snälla banor så vi bestämde oss för att testa.

Tävlingen var en kombinerad hopp+agilityklass. Agilityklassen gick först, en bana utan särskilt många byten, snälla svängar och endast 1 balanshinder - A:et. Lingon skötte sig kanon, det gick undan och han gjorde som jag sa till honom. Tyvärr sa jag inte alltid rätt saker och därför diskade vi oss efter för många vägringar - den sista vägran kom inte förens på sista hindret.

I hoppklassen var det lite mer svängar och fler hinder, men fortfarande en snäll bana. Denna gång var slalom 12 pinnar (maxantal) mot 8 pinnar i första klassen. Han var väldigt trött i denna klassen så det gick inte så fort men över alla hinder kom vi, men på sista hindret var jag lite otydlig och han sprang på sidan - 1 vägran.

Sammanfattningsvis var han jätteduktig med tanke på hur lite vi kört (det var mest jag som klantade till det) och vi hade väldigt roligt tillsammans. Detta är definitivt något vi ska fortsätta med, iaf i lite lagom dos... Med mer träning kan vi bli mycket bättre på en mängd saker!

Nedan kommer lite bilder tagna av Yvonne Öster.




Det tråkiga som hände i helgen var att Tweet skadade sig under transportträning. Han lyckades med att gå över bommen under körning och slog upp ett riktigt, riktigt stort sår i pannan. Veterinären kunde sy ihop det förvånansvärt bra och nu står han med penicillin, vi hoppas på att de läker snabbt! Betessläppet kommer för honom bli något uppskjutet, och efter helgens händelser är jag inte särskilt sugen på transporten dit, men det är bara att hantera problemet - det blir ju bara värre ju större och tyngre han blir!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar