onsdag 19 januari 2011

Virus och en efterlängtad dag!

Den senaste veckan har även den varit händelserik...

Det stora som hänt fortsatte tyvärr på det negativa spåret, vi har drabbats av virus i stallet, abortvirus. Hos dräktiga ston kan viruset medföra kastning av foster, på andra hästar ger det främst influensaliknade symtom. 3 hästar i stallet har haft symtom, nästan enbart hög feber, däribland vår Dansa. För tillfället är alla drabbade feberfria, men isolering gäller 2 v från sista feberfria häst så nu håller vi alla tummar vi kan för att inte fler visar sig vara drabbade.

Idag har vi i alla fall gjort nåt roligt! Eftersom Dansa haft feber kunde hon inte vara med på kvällens hoppträning (eftersom träningen hålls i stallet kan vi träna trots isoleringen). Istället fick Lillan vara med efter hennes förmåga. Vi kunde vara med på nästan hela framridningen och var sedan med på två av övningarna, trav över bommar och hoppning av par tre hinder. Detta var första gången som Lillan hoppade efter skadan och hon skötte sig kanonfint.. Filmbevis kommer senare, tillsvidare får ni hålla till godo med filmen nedan som visar sist hon hoppade - i maj 2008!



Annars väntar vi mest på att Lingons stygn på tassen ska plockas bort. Vi tycker det ser fint ut men eftersom stygnen sitter mitt på trampdynan haltar han naturligtvis en del när han går.... 1 vecka kvar till stygnen plockas bort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar