måndag 20 december 2010

Stockholms Hundmässa 2010

I lördags var det då dags för utställning igen, SKK:s stora utställning på Stockholms Hundmässa, även kallad stora Stockholm.

2800 hundar totalt, 110 whippar varav 16 juniorhanar var anmälda. Junior- och veteranhanar dömdes av Göran Bodegård efter ett sent domarbyte pga snöväder medan resten av rasen dömdes av en kvinnlig australiensk domare.

Lingon fick en tvåa denna gång, med följande kritik:
Ännu mycket outvecklad, bra huvud med vackert uttryck, rätt tunn i halsen, ännu alltför grund i bröstet, branta men långa överarmar, ngt styva öron, alltför lite räckvidd i frambensr. Ännu luftig i bröstkorgen, fina tassar.

Bilderna blev riktigt dåliga, ljuset var inte alls på min sida den här gången, men ni ser i alla fall ungefär hur han ser ut... Får se om vi kan lyckas med en bättre bild under julhelgerna..



Han har växt en del det sista, och alla delar har inte riktigt hängt med ännu. Dessutom har han efter flytt och dagisstart även tunnat ur en del vilket säkert bygger på det outvecklade intrycket.. Sammantaget tycker jag väl att den mesta av kritiken är befogad, men hoppas på att det tar sig när resten av kroppen fortsätter växa.

Det var en upplevelse, precis som på Elmia i våras, men självklart hade det varit roligare med en etta även om tvåan inte känns särskilt oväntad. Oavsett resultat tycker dock vi att han är världens finaste hund och som vanligt skötte han sig exemplariskt i den stökiga miljön.

Dagens glädjeämne var dock Lingons bästis Jansson som kom dit för att klara av utställningmerit inför ett ev. LC-championat till sommaren, något han gjorde med bravur. 1:a i kvalitet, 3:a i konkurrensen och CK i öppen klass, stort GRATTIS till Jansson och matte Monika.

//Disa

1 kommentar:

  1. Hej lingons husse och matte..som ni säger så är nog kritiken rätt..det låter så..dom har vuxit..och dom är under utveckling..........

    Längtar till våren och hoppas få se er på banorna..
    ha det gott i vinterkylan.

    SvaraRadera